Inzichtgevende gesprektherapie

Inzichtgevende gesprektherapie

Vaak zijn we ons niet bewust van wat ons gedrag en emoties beïnvloedt. Je voelt je soms onzeker of somber maar dan weet je eigenlijk niet waar dat vandaan komt. Dit heeft meestal te maken met een onbewuste wens, onbewuste gedachten en onbewuste gevoelens die we zelf niet kunnen of willen accepteren. Dit probeer je dan weg te houden voor jezelf en voor anderen en er kunnen conflicten met jezelf ontstaan. Je onderbewuste zelf, die bepaalde verlangens heeft, wil de strijd met jezelf aangaan en die dit niet wil accepteren.

Bij inzichtgevende gesprekstherapie gaan we ervan uit dat dit gebaseerd is op een ervaring uit het verleden. De reacties daarop blijven zich herhalen in je huidige relatie of je de omgang met jezelf. Met deze therapie willen we bereiken dat je bewust wordt van wat zich afspeelt vanbinnen. Zo kan het mogelijk worden dat je psychische problemen beter begrijpt en kunt verwerken. Je kunt andere manieren vinden, om op deze situaties te reageren of mee om te gaan.

Hoe werkt het?

Eerst ontdekken hoe je je van binnen voelt en vervolgens bespreken wat er aan de buitenkant te zien is en wat voor emoties en gedrag je vertoont. Je leert om bewuster met je eigen gevoel om te gaan en te zien hoe jouw binnenwereld eruit ziet.

• Je wordt je bewust van jouw patronen in gedrag en gevoelens
• Je leert wat de achtergrond van jouw gedrag is, en waar het vandaan komt
• Oefenen met ander gedrag, om zo te leren jouw gevoel anders te uiten.

Bel mij voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

 
Open chat
💬 Advies nodig?
Hallo 👋
Mijn naam is Tamara de Tourton Bruyns. Kampt u met klachten of problemen van psychische aard, dan kunt u voor professioneel advies en begeleiding bij mij terecht.